Plan een afspraak

Expats in Nederland zijn een kans voor jouw organisatie

expats in Nederland
Barrie Spoorenberg | Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM
Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

De mix van culturen en perspectieven in ons mooie Eindhoven is niet alleen een realiteit, maar ook een enorme kracht die veel kansen biedt. Bij Spoor 3 HRM zien we dagelijks hoe expat kandidaten bedrijven transformeren en verrijken. Ook partners van deze expats die mee naar Nederland verhuizen, zijn vaak zelf op zoek naar een baan en zijn over het algemeen goede kandidaten! Gemiste kans dus als we ons daar niet wat meer voor openstellen, ondanks de taalbarrière die dit wellicht met zich meebrengt. Hier is waarom:

Talent zonder grenzen

Door je te focussen op vaardigheden en expertise in plaats van taal, verbreed je de pool van talenten die je bedrijf kan aantrekken. Je hebt simpelweg een grotere vijver om uit te vissen. Veel expats (en hun partners) spreken uitstekend Engels en zijn snel in het oppikken van nieuwe talen, inclusief Nederlands.

Nieuwe perspectieven

Expats brengen unieke inzichten en internationale ervaringen die innovatie kunnen stimuleren. Zij zorgen vaak voor een frisse blik die kan helpen jouw team buiten de gebaande paden te laten denken.

Culturele verrijking

Culturele diversiteit op de werkvloer bevordert een inclusieve bedrijfscultuur die alle werknemers aanspreekt. Dit is niet alleen goed voor de sfeer, maar ook voor je merk.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Expats zijn vaak bijzonder aanpasbaar, een kwaliteit die zij noodzakelijkerwijs hebben ontwikkeld door zich in een nieuwe cultuur te vestigen. Deze flexibiliteit kan aanstekelijk werken binnen je teams.

Expats in Nederland verrijken organisaties

Wij hebben in de praktijk ervaren dat expats een organisatie echt kunnen verrijken. Natuurlijk vraagt het om een stukje aanpassingsvermogen, zeker op het gebied van taal. Maar als je dat los weet te laten en durft te kijken naar wat iemand ter tafel brengt, kan het je organisatie echt aanzienlijk verrijken. Het gaat tenslotte niet alleen om het spreken van de taal, maar vooral om het naar wens uitoefenen van de functie en het bereiken van gemeenschappelijke doelen.

Wij zijn benieuwd. Sta jij ervoor open om de stap te zetten en meer inclusieve wervingsstrategieën te omarmen die je wellicht een dynamischer, inclusiever en succesvoller bedrijf opleveren? Wij dagen je graag uit je open te stellen voor partners van expats die al in Nederland zijn en graag aan de slag willen of zelfs zelf actief mensen aan te trekken van buiten onze landsgrenzen om je openstaande vacatures in te vullen. Het is echt de moeite waard!

Als je vragen hebt of meer wil weten over hoe je expat talenten effectief kunt integreren binnen je organisatie, neem dan gerust contact met ons op!

Benieuwd naar onze andere blogs? Neem eens een kijkje op onze nieuwspagina. Actief op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Interesse(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.