Plan een afspraak

Zo vind je je motivatie na je vakantie terug!

Motivatie na je vakantie
Barrie Spoorenberg | Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM
Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Motivatie na je vakantie

Barst jij altijd van de energie, stroom je over van de nieuwe ideeën en sta jij weer te trappelen om aan de slag te gaan na je vakantie? Of merk je dat je de motivatie na je vakantie maar moeilijk terug kunt vinden en heb je last van de vakantieblues?

Als dat laatste het geval is, ben je heus niet de enige! Na weken van ontspanning en loslaten, is het voor veel mensen moeilijk om weer terug te keren naar het dagelijkse werkritme. Ja, daar heb je die wekker weer! Terwijl je op vakantie misschien wel net zo vroeg op was, voelt dat toch net ff anders met opstaan, of niet? 😉

Hoe zorg je er nu voor dat je weer lekker in de (werk)flow komt en met plezier aan het werk gaat? Ik geef je enkele tips om je motivatie op te krikken en soepel in het ritme te komen:

  1. Neem de tijd om te acclimatiseren
    Gun jezelf een zachte landing. Begin je eerste werkdag met het plannen van je taken en stel realistische doelen voor de eerste week. Hierdoor voorkom je dat je overweldigd raakt en creëer je ruimte om rustig weer op te starten.
  2. Reflecteer op je vakantie
    Wat vond je het allerfijnst aan je vrije tijd? Was het de vrijheid, de rust, of juist het avontuur? Probeer elementen van wat je waardeert in je vakantie te integreren in je dagelijkse routine. Dit kan je helpen om een gevoel van balans te creëren en de overgang minder abrupt te maken.
  3. Stel nieuwe doelen
    De periode na een vakantie is perfect om na te denken over nieuwe doelen. Wat wil je de komende maanden bereiken? Het stellen van nieuwe, inspirerende doelen kan je helpen om weer met frisse energie aan de slag te gaan.
  4. Creëer een positieve werkomgeving
    Maak je werkplek weer leuk en inspirerend. Voeg iets toe aan je bureau dat je herinnert aan je vakantie, zoals een foto of een souvenir. Een fijne werkomgeving kan je humeur en motivatie enorm verbeteren.
  5. Zorg voor jezelf
    Vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Regelmatige pauzes, gezonde voeding, sporten en voldoende slaap dragen allemaal bij aan je algehele welzijn en productiviteit.

Maar wat als deze tips niet helpen?

Als je merkt dat je ondanks deze inspanningen toch vastloopt, of als je diep van binnen eigenlijk al weet dat je niet meer blij bent met je huidige werkplek, kan dit het moment zijn voor verandering. Dan is dit hét moment om serieus na te denken over je carrière en de stappen die je kunt nemen om weer voldoening en plezier te vinden in je werk.

Overweeg en durf jij een andere stap te maken?

Voel je dat er meer voor jou is weggelegd, maar weet je niet waar je moet beginnen? Laten we samen jouw carrière doelen helder krijgen en ontdekken wat jou écht gelukkig maakt in je werk.
Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan zetten we samen de eerste stap naar een carrière waarin jij weer helemaal op je plek zit!

Groet,
Barrie

Benieuwd naar onze andere blogs? Neem eens een kijkje op onze nieuwspagina. Actief op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Interesse(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.