Plan een afspraak

De blaaskaak met zijn glimmende CV

Glimmende CV
Barrie Spoorenberg | Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM
Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Er zijn van die momenten in je carrière die je bijblijven. Dit verhaal gaat over zo’n moment.

Het begon allemaal op een doordeweekse dinsdag. We hadden een vacature uitstaan voor een senior projectmanager voor een succesvol bedrijf waar plezier en teamwork centraal staan. We zochten dus niet alleen iemand met de juiste kwalificaties, maar ook iemand die perfect zou passen in deze dynamische en hechte groep.

En daar was hij dan: de man met het perfecte CV. Laten we hem voor het gemak maar even “Harold” noemen. Harold had een indrukwekkende lijst aan diploma’s, certificaten en referenties. Hij had gewerkt bij grote namen, had projecten geleid van ongekende omvang en zijn zelfverzekerde glimlach deed vermoeden dat hij alles onder controle had.

Op papier leek hij een gouden vondst, maar mijn onderbuik gevoel zei me dat dit niet ging passen. Hij was te glad. Toch wilde onze opdrachtgever met hem in zee…

Harold kwam binnen op zijn eerste werkdag met een strak pak aan en een houding van “ik ga dit wel even fixen”. Hij praatte in dure termen, strooide met jargon en gaf iedereen het gevoel dat ze het eigenlijk al die tijd verkeerd hadden gedaan. Tijdens de lunchpauze pronkte hij met zijn connecties en zijn avonturen in het bedrijfsleven. Het was duidelijk: Harold hield ervan om hoog van de toren te blazen.

Hij miste de klik met het team finaal! Hij had weinig oog voor de informele sfeer, had geen greintje humor in zich, had totaal geen interesse in zijn collega’s en hechtte weinig waarde aan de gezellige en soms chaotische dynamiek waar het bedrijf om bekend stond. Zijn aanpak botste enorm met de manier van werken en het werd al snel duidelijk dat hij zich niet kon aanpassen.

Na twee weken proeftijd trok onze opdrachtgever dan ook aan de bel. Harold paste simpelweg niet. Ondanks zijn indrukwekkende credentials was hij niet de juiste match voor hun team en hun klanten. De sfeer werd ongemakkelijk en het werk leed eronder. Logischerwijs werd de samenwerking dan ook beëindigd.

De moraal van het verhaal?

Papiertjes en gladde praatjes zijn echt niet alles! Natuurlijk zijn kwalificaties en ervaring belangrijk, maar ze vertellen niet het hele verhaal. Het gaat ook om de persoon achter dat CV, om iemand die past bij de cultuur van je organisatie. Want uiteindelijk is het de menselijke factor die het verschil maakt. En dat vind je op een enkel diploma terug, maar kan ik (toevallig 😉) inmiddels wel tussen de regels door lezen.

Dus lieve opdrachtgevers, vertrouw op ons als je je recruitmentproces uitbesteed. Je schakelt ons niet voor niets in toch ? 😉

Benieuwd naar onze andere blogs? Neem eens een kijkje op onze nieuwspagina. Actief op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Interesse(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.