Plan een afspraak

Een carrièreswitch; wil jij het eigenlijk wel écht? 

Wil jij het eigenijk wel echt?
Barrie Spoorenberg | Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM
Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Een carrièreswitch

In mijn werk spreek ik veel mensen met grote dromen en wilde plannen. Sommigen zie ik die dromen en plannen najagen en zie ik alles op alles zetten om dat te bereiken. Anderen spreek ik 2 jaar later en hebben nog steeds dezelfde dromen, maar ze zijn geen steek verder en hebben de carrièreswitch nog niet gemaakt. Waarom? “Ik weet niet waar ik moet beginnen, ik vind het eng, ik heb inkomen nodig, ik word geleefd door mijn werk en de zorg voor mijn gezin, ik ben bang om te falen, ik beschik niet over de juiste diploma’s of middelen.”

Allemaal legitiem misschien. Maar, wil je het dan eigenlijk wel écht? Waar een sterke wil is is namelijk altijd een weg… En nee, natuurlijk is een carrièreswitch niet altijd de makkelijkste weg. Zeker als de dromen groot zijn. Maar, als je iets écht wilt dan kan het! Linksom of rechtsom.

“Jaja Barrie, makkelijk gezegd.”

Nou ja, inderdaad! Maar, ik durf dat wel keihard te stellen. Als jij al jaren van hetzelfde droomt, je er niets aan hebt gedaan en geen steek verder bent, wil je het simpelweg niet écht. Dan kun je wel denken dat dat zo is, maar dan houd je jezelf voor de gek. Als je iets écht wil, dan verschuil je je niet achter al die bovengenoemde excuses, maar ga je manieren vinden om die ‘beren’ op de weg te omzeilen of het hoofd te bieden.

Misschien voel je iets borrelen nu ik dit zeg, trigger ik je…

Misschien word je er boos van, geïrriteerd, obstinaat, gemotiveerd, verdrietig, down? Jouw interne reactie op mijn stelling zegt iets over hoe graag jij je droom écht wil waarmaken. Krab jezelf dus eens achter je oren en sta er eens even bij stil om tot de kern te komen: “Is wat jij denkt te willen ook écht wat je wilt?”

Is het antwoord: “Ja, dat wil ik echt!” Waar wacht je dan nog op?! Start vandaag nog! Ieder begin is moeilijk. Maar als je iets echt wilt, zul je een keer stappen moeten zetten om dat te bereiken. Anders denk je over twee jaar, als je nog steeds op hetzelfde punt bent als vandaag, nog eens terug aan mijn stelling en denk je: “Shit! Misschien had die Barrie toch gelijk.” Maar, dan ben je weer 2 jaar ‘verloren’.

Twijfel je toch over wat je nu eigenlijk écht wilt? Dan wordt het misschien tijd om dat eens te gaan onderzoeken, zodat je je daadwerkelijke dromen ook echt kunt gaan najagen.

Je hoeft het niet alleen te doen!

Of je nu een duwtje in de rug kunt gebruiken om die eerste stap te zetten, of je hulp kunt gebruiken om tot de kern te komen van wat je nu echt wil: Je mag mij altijd een keer bellen voor een kop koffie. Met mijn kennis, netwerk en ervaring kan ik je misschien wel de juiste richting in helpen.

Mail: info@spoor3hrm.nl
Bel: 040 711 40 70

Benieuwd naar onze andere blogs? Neem eens een kijkje op onze nieuwspagina. Actief op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Interesse(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.